Waktu dan tempat yang sesuai untuk mendapatkan idea

Assallamualaikum….

Blog ni lama tak update, diri ini menyusun 10 jari memohon ampun dan maaf kepada para pembaca setia blog ini kerana tidak dapat mengupdate blog ini seperti selalu

Idea ? yep aku berdepan dengan masaalah idea untuk mengupdate blog ini, bukan apa dari segi permahaman grafik memang aku adalah orang yang mempunyai idea paling pelik (hal itu aku sendiri yang rasa ,bukan korang yang rasa)

Bangun pukul 2.43 am pada tarikh 4 march 2014, aku imbas kembali zaman ketika ishakhasimi.com menggunakan selfhosting pada tahun 2009-2011 dulu, aku sering cari idea pada waktu pagi macam ni,idea pulak datang mencurah-curah

Waktu yang sesuai untuk mendapatkan idea adalah dari pukul 12.00 malam sehingga pukul 4.30 pagi,kenapa ?

Sebenarnya dari istillah pemahaman aku,pada pukul 12.00 malam hingga pukul 4.30 pagi keadaan waktu tu teramatlah sunyi,tiada gangguan sesiapa pun, kita dapat lari dari suasana yang bising,kita dapat fokus sebenarnya fokus itu penting, kalau fokus tiada maka tiadalah idea

Dari segi tempat pulak macammana ? dari segi tempat bagi aku adalah tempat yang hijau,keadaan udara yang segar,tiada gangguan yang merimaskan dan segalanya, (kat tempat macam ni jangan pergi pada waktu pukul 12.00 malam)

Ok apa kesimpulan yang dapat dibuat berdasarkan masa dan tempat yang aku nyatakan ? ok kesimpulan yang aku dapat buat adalah “Tiada sebarang gangguan yang merimaskan ketika proses mencari idea”

Ingat !
“TIADA SEBARANG GANGGUAN YANG MERIMASKAN KETIKA PROSES MENCARI IDEA”

Sesuatu ilham atau idea akan hadir tanpa sebarang gangguan, bila otak mula fokus idea akan mudah datang dan membuahkan sesuatu yang kreatif untuk apa yang bakal dilakukan

ok salam satu malaysia to all sarawakian



Kategori: Uncategorized | google eats: , ,

Kami amat menghargai segala komen yang anda tinggalkan disini,kami berharap komen yang suci murni saja dari pihak anda,tinggalkan komen anda dan insha allah anda akan dapat baclink percuma dari blog ini,dan ada masa nanti pihak kami akan menziarahi blog anda pulak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge