Dugaan bila berniaga di bazar ramadhan di desa ilmu

Assallamualaikum…. selamat berpuasa

Hem tahun ni kali pertama aku tolong,abang dan kakak ipar aku kat bazar ramadhan di desa ilmu, dalam pukul 1.00 ptg kita orang dah mula pasang kanopi dan mulakan berniaga,kita orang start berniaga pada 29 june hari tu, cuaca baik semua ok,sampailah hari kelamarin 1 julai 2014, dugaan yang tidak diduga apabila kanopi milik abang dan kakak ipar aku roboh kena takungan air hujan, last last kena lah kita orang guna canvas yang sedia ada berlindung bagi melakukan kerja membuat air untuk dijual pada para pelanggan

Kanopi besar yang pihak majlis bandaraya kota samarahan (MBKS) ok jer, cuma kanopi persendirian untuk melakukan kerja kerja mebuat air roboh akibat terkena takungan air yang melimpah diatas kanopi tersebut membuatkan besi kanopi tersebut tidak mampu menanggung bebanan lantah patah dan roboh

Kalau korang lihak tiga keping gambar yang aku upload kat sini adalah air yang kita orang jual di bazar ramadhan dekat desa ilmu didepan bca sdn.bhd antara air yang kita orang jual untuk berbuka puasa adalah puasa adalah seperti….(lihat senarai jenis nama air minuman dekat bawah gambar seterusnya )

Antara air minuman yang kita orang jual dibazar ramadhan dekat desa ilmu ini adalah 

  1. Air soya RM 2.00 sebungkus
  2. Air asam boi RM 2.00 sebungkus
  3. Abc RM 2.00 sebungkus
  4. Buang panas RM 2.00 sebungkus
  5. Cincau RM 2.00 sebungkus
  6. Tea c peng RM 2.00 sebungkus
  7. Jagung susu RM 2.00 sebungkus
  8. Cendol RM 2.00 sebungkus
Sesiapa yang berada di kawasan desa ilmu,bolehlah berkunjung ke bazar kita orang di desa ilmu kota samarahan ni,ianya dihadapan dengan sba sdn bhd sahaja
Tapi dugaan kanopi roboh terkena takungan air hujan kelmarin memang satu dugaan,tapi apa nak buat, tapi alhamdulillah nampaknya laris jugak jualan air untuk berbuka puasa petang kelmarin walaupun ada dugaan menimpa…
selamat berpuasa semua…



Kategori: Uncategorized | google eats: ,

Kami amat menghargai segala komen yang anda tinggalkan disini,kami berharap komen yang suci murni saja dari pihak anda,tinggalkan komen anda dan insha allah anda akan dapat baclink percuma dari blog ini,dan ada masa nanti pihak kami akan menziarahi blog anda pulak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge