Kecantikan Anugerah Allah s.w.t

Assallamualaikum….

Pernah suatu hari saya bertanya dengan seorang gadis cantik kat private mess di facebook, orangnya pandai bergaya,muka macam retis gitu (walaupun saya tahu dia take pic guna 360)

Tertarik dengan kecantikan dia (walaupun 360),saya pun memulakan ayat-ayat berkenalan di private mess.

Dialognya berbunyi begini

Saya : awak ni cantik lah macam mana awak jaga kecantikan awak ?

Gadis : (dengan berlagak) biasalah penjagaan yang rapi,kena guna produk yang mahal

Saya : awak ni memang cantik sejak dari kecil eh ?

Gadis : yep,sejak dari kecil lagi..saya kagum tau,saya yang paling cantik sekali,diantara kawan-kawan saya tau (dengan angkuh lagi)

Saya : oh ye ke ? Diantara kawan-kawan facebook awak ke ? Saya respek dengan awak,kalau tiada smartphone takde pun awak cantik macam ni kan ?

Gadis : eh sorry k. Saya tak pakai camera 360 ok

Saya : bila masa saya cakap awak pakai kamera 360 ?

Gadis : ~diam~

Saya : Untuk pengetahuan awak setiap kecantikan itu adalah anugerah dari allah s.w.t,

Gadis : ~diam~

Sebenarnya si gadis tersebut memang cantik,tapi takdelah kulit dia selicin seperti gambar dalam facebook tu,sebab saya pernah terserempak dengan dia masa tolong abang dan kakak ipar berniaga di bazaar ramadhan hari tu.

Kita kena bersyukur dengan apa yang ada,rasanya gadis tu lepas private mess dengan saya mesti dia terus bertukar jadi hulk

(perbualan asal adalah dalam bahasa sarawak)

Gambar kat bawah ni sekadar hiasan

Langgan rss blog ini secara percuma



Kategori: Personal |

Kami amat menghargai segala komen yang anda tinggalkan disini,kami berharap komen yang suci murni saja dari pihak anda,tinggalkan komen anda dan insha allah anda akan dapat baclink percuma dari blog ini,dan ada masa nanti pihak kami akan menziarahi blog anda pulak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge