Bayi lahir dengan belalai di Uttar Prades

Bayi lahir dengan belalai berlaku di Aligarh, Uttar prades, rasa nak gelak pulak bila diorang kata bayi tersebut merupakan jelmaan dewa ganesha,tapi biarlah sebab itu diorang punya kepercayaan

Bagi saya,itu adalah kecacatan sejak lahir,dan ianya adalah  ketentuan allah s.w.t,

Ok boleh sambung tengok apa yang diorang kata kat bawah ni

Masyarakat perkampungan Aligarh, Uttar Prades, tengah dihebohkan dengan lahirnya seorang bayi. Sebabnya, bayi tersebut bukanlah bayi biasa. Bayi perempuan ini dilahirkan dengan wajah mempunyai belalai.

Tidak masuk akal para penduduk pun beramai-ramai untuk melihat bayi ini. Mereka yakin bahawa bayi tersebut merupakan penjelmaan Dewa Ganesha. Hal itu membuatnya disembah oleh masyarakat setempat.

Pegawai perubatan sendiri telah memastikan bahawa bayi ini sebetulnya mutasi akibat kekurangan pemakanan dan pencemaran pencemaran udara. Ranjani, kakak si bayi berkata bahawa abangnya telah melahirkan bayi yang mirip Dewa Ganesha.

“Semua orang mengatakan dia adalah penjelmaan dari Dewa Ganesha,” ungkapnya. “Itulah sebabnya sesiapa yang mendengar tentang dia akan datang ke sini dan melakukan penyembahan padanya.”

Sementara itu, menurut kepercayaan India, Dewa Ganesha adalah salah satu dewa berwujud gajah berbelalai panjang dengan empat tangan. Dalam agama Hindu, Dewa Ganesha disembah dan melambangkan kebijaksanaan serta kecerdasan.

Sumber : gaban comel

Boleh lihat gambar pulak

budak ada belalai 1budak ada belalai 2budak ada belalai
Lihat video

Kesian anak istemewa ni…

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge