Isteri yang memalukan suami di media sosial !

Assallamualaikum…

Isteri yang memalukan suami di media sosial ,sekarang ni dah jadi macam trend pulak dah,tapi sebelum tu siapa yang ada terbaca artikel blog melalui referal link di facebook tolong jangan sentap dan terasa,artikel ni untuk perkongsian umum

Aku tak faham dan reti apa best sangat perempuan yang bergelar isteri sekarang ni kutuk suami sendiri kat media sosial seperti facebook ? best sangat ke kalau bab kutuk suami sendiri kat facebook ? bagi aku perempuan sebegini boleh dikategorikan sebagai derhaka kepada suami

Ya aku faham, memang korang khawin terpaksa,antara punca puncanya jodoh keluarga dan korang tak sengaja makan dulu bayar kemudian lepas tu uwek uwek, yelah memang pun suami korang tu muka dia tak kacak sekalipun tak payah nak kutuk bagai kat facebook

Perbuatan menyumpah mengeji suami sendiri dalam facebook/twitter dan media sosial yang lain, isteri apa macam ni ? isteri yang tak bersyukur dikurniakan rezeki dan jodoh untuk khawin awal,walaupun khawin dalam keadaan yang tidak sepatutnya

Satu perkara buat perempuan yang dah bergelar isteri,tak payahlah nak up status yang mengeji suami sendiri,memalukan suami di public dengan kata yang bukan-bukan

Kena jaga maruah suami walaupun suami tu tak sekacak syukri yahya ,tapi sekurang-kurangnya dia tu suami kamu.

Artikel ni lama dah saya ingin tulis ,dari tahun lepas lagi apabila melihat status rakan facebook yang menyumpah seranah dan memaki suami sendiri dalam facebook,time tu tak sempat nak print screen sebab time tu, hati panas sangat terus je block perempuan tu !

Yelah siapa tak panas hati, aku sebagai lelaki memang tak suka tengok perempuan up status mengutuk suami sendiri kat facebook, sebagai seorang lelaki memang agak sakit hati lihat status sedemikian, terbayang dalam pikiran kalau aku kat tempat suami dia memang menyirap darah tengok status isteri macam tu !

Sekian…



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge