Kenapa aku beli kamera ?

Assalamualaikum….

Mengapa aku beli kamera ? mengapa kamera yang aku pilih adalah jenama nikon model 5300 ?

Ada yang tak faham kenapa aku sanggup kumpul duit sehingga RM 2k untuk membeli sebuah kamera DSLR ?

Jawapan yang cukup mudah bagi aku, kerana aku minat dengan photographi dan aku ingin belajar selok belok mengenainya

Membazir ? hahha..jangan tanya soalan itu
image

Ya aku minat dunia photograpi sejak di bangku sekolah menengah lagi, ingin sangat nak ada sebuah kamera yang mahal

Masuk kolej, kamera mirrorless pertama yang aku ada adalah olympus, kamera digiital antara model terawal dalam pasaran ketika itu itupun kamera yang kakak aku beri untuk memudahkan aku belajar di kolej, time tu aku ambik skm (graphic design)

Kenapa Model Nikon 5300 yang aku pilih ?..

Nak tahu ?
image

Sebab Kamera Nikon 5300 adalah kamera bajet rendah yang punyai wireless untuk memudahkan aku memmindahkan gambar dari kamera ke smartphone, lagi pun hasil gambar dari Nikon 5300 ni sudah cukup bagus sebab warna dia cantik dan menarik

Itu jer…

Minat tak boleh dihalang beb…



Kategori: Diri aku, Personal, photograpi | google eats: ,

Kami amat menghargai segala komen yang anda tinggalkan disini,kami berharap komen yang suci murni saja dari pihak anda,tinggalkan komen anda dan insha allah anda akan dapat baclink percuma dari blog ini,dan ada masa nanti pihak kami akan menziarahi blog anda pulak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge