Wanita dari Sarawak ini hampir gagal menjual produk jenama sendiri, namun..…

Produk untuk menutup kesan parut dan jerawat,produk untuk menghilangkan bekas jerawat,Produk yang tidak mengandungi Merkuri dan Hidrokinon,produk kecantikan yang selamat dan berkesan,Produk kecantikan yang  bagus,Produk kecantikan yang diluluskan kmm,Produk kecantikan yang tiada mekuri,Produk kecantikan yang aman,

Wanita dan kecantikan

Apa saja produk kecantikan yang dijual, memang wanita adalah pembelinya, setiap wanita memang perlu menjaga kecantikan mereka, tak kira mereka yang masih belum berkahwin atau yang sudah pun berkahwin sebab wanita dan kecantikan memang sukar untuk dipisahkan

Tugas kami Hero Borneo Team kali ini adalah membongkar kisah seorang anak Sarawak yang hampir gagal menjual produk kecantikan jenama sendiri, kisah ini pihak kami kongsikan disini supaya menjadi penguat semangat untuk semua agar terus berusaha walau apa pun dugaan.

Anak Sarawak yang kami maksudkan ialah Puan Farah Ein yang menjadi pengasas produk kecantikan jenama Organic Skin By IGs.Satu produk yang dari usahawan hebat Sarawak ini telah mula mendapat tempat di hati para pengguna produk kecantikan di seluruh Malaysia.

Produk untuk menutup kesan parut dan jerawat,produk untuk menghilangkan bekas jerawat,Produk yang tidak mengandungi Merkuri dan Hidrokinon,produk kecantikan yang selamat dan berkesan,Produk kecantikan yang  bagus,Produk kecantikan yang diluluskan kmm,Produk kecantikan yang tiada mekuri,Produk kecantikan yang aman,

Puan Farah Ein Wanita Yang Suka Berdikari

Sejak dari kecil wanita hebat ini merupakan seorang yang suka berdikari. tidak mahu menyusahkan kedua ibu-bapa menjadi prinsip hidup. Kesan dari itu wanita hebat ini tidak memilih apa apa pekerjaan (janji kerja halal) untuk mendapatkan duit.beliau berkata duit adalah keperluan yang sangat penting.Selain pernah bekerja makan gaji beliau juga pernah mencuba pelbagai perniagaan baik secara offline maupun online seperti dropship atau menjual produk orang lain.

Bagaimana timbulnya idea untuk menjual produk sendiri berjenama Organic Skin By IGs.

Puan Farah mengakui beliau memang minat bidang kecantikan.Sebagai langkah awal beliau bercadang untuk mencuba pasaran dengan pengenalan sabun Homemade.manakala pada ketika itu suami puan Farah baru bekerja.dengan sokongan suami tercinta dan ibubapa telah menggerak semangat Puan Farah untuk nekad memulakan perniagaan produk kecantikan dengan modal dari wang simpanan RM700.

Tentangan Keluarga Dan Masyarakat Setempat Memandang Rendah

Saat getir  adalah tentangan dari keluarga manakala yang paling pedih masyarakat setempat memandang rendah usahanya.Namun wanita hebat ini beruntung kerana dikurniakan seorang suami yang memberi sokongan 100 peratus  dan menasihatinya supaya teruskan usaha tanpa memperdulikan kata-kata negative orang lain

Berhadapan Dengan Kegagalan Namun..

Dalam usaha beliau memperkenalkan sabun homemade tersebut Puan Farah mengalami kejatuhan sementara dan hampir gagal dalam memperkenalkan jenama sendiri.Sabun Homemade hasil usahanya tidak terjual dan keadaan tersebut telah memaksa Puan Farah memberi kepada keluarga dan kenalan terdekat secara percuma sahaja.cuba bayangkan sabun yang nak dijual kos pembuatan dah berapa ? tetapi diberi kepada orang untuk dicuba tanpa satu sen bayaran pun,satu pengorbanan yang amat berat

Ditinggalkan Kawan-Kawan Ketika Zaman Susah

Wanita hebat ini juga berterus terang pada kami HBT ketika zaman beliau susah ramai kawan-kawan meninggalkan beliau.Oleh sebab itu beliau terus kuatkan semangat untuk tidak mengharapkan orang lain selain diri sendiri.Selain itu kunci kejayaannya ialah sabar.Memang benar kata orang berkat kesabaran akan menghasilkan kejayaan.

Hasil Pemberian Sabun Homemade Secara Percuma Akhirnya Membuahkan Hasil

Berkat dari usaha dan kesabaran usahanya wanita hebat ini berhasil.Sabun homemade tersebut menjadi fenomena dan mendapat permintaan yang sangat tinggi dari para pengguna.Malah ada pengguna yang menyarankan kepada beliau untuk mengeluarkan pula produk krim foundation sebagai pelengkap produk kecantikan.

Tidak Menoleh Kebelakang

Puan Farah kini tidak menoleh kebelakang lagi.Dengan modal yang bermula dengan RM700 dan telah dibuat modal pusingan mencecah RM10K.Malah Puan Farah juga mempunyai 6 produk kecantikan yang dikeluarkan oleh syarikat beliau.Ada 3 produk  tersebut yang menjadi hot selling dan terlaris di pasaran ketika ini.

Produk untuk menutup kesan parut dan jerawat,produk untuk menghilangkan bekas jerawat,Produk yang tidak mengandungi Merkuri dan Hidrokinon,produk kecantikan yang selamat dan berkesan,Produk kecantikan yang  bagus,Produk kecantikan yang diluluskan kmm,Produk kecantikan yang tiada mekuri,Produk kecantikan yang aman,

Antara produk terkini keluaran syarikat beliau iaitu IGs ialah Organic Skin produk yang sangat menakjubkan.Bahan utama produk ini adalah Apple Stem Cell yang terbukti boleh membuatkan awet muda.Selain itu ada Avocado dan Lemon.Ramuan ini memang bagus untuk kulit berjerawat.merawat kulit kusam,tona muka tidak sekata,berjeragat dan meredakan kesan Sunburn kerana ada SPF yang terbaik.

Produk Tidak Mengandungi Merkuri dan Hidrokinon

Perkara yang perlu pengguna mesti ambil tahu tentang produk Organic Skin By IGs ialah merawat kulit dari dalam.Kesannya amat cepat dan ketara jika digunakan secara tetap.Malah Puan Farah sendiri mengakui produk keluaran syarikat beliau tidak mengandungi Merkuri dan Hidrokinon.Biasanya bahan-bahan kimia ini digunakan sebagai agen pengelupasan dan pemutihan segera yang selalu didapati pada produk kecantikan yang murah.Kepada yang ingin membeli produk Organic Skin By IGs tidak perlu risau dan boleh guna tanpa ragu-ragu, malah ianya juga mendapat pengiktirafan halal

Produk untuk menutup kesan parut dan jerawat,produk untuk menghilangkan bekas jerawat,Produk yang tidak mengandungi Merkuri dan Hidrokinon,produk kecantikan yang selamat dan berkesan,Produk kecantikan yang  bagus,Produk kecantikan yang diluluskan kmm,Produk kecantikan yang tiada mekuri,Produk kecantikan yang aman, Produk untuk menutup kesan parut dan jerawat,produk untuk menghilangkan bekas jerawat,Produk yang tidak mengandungi Merkuri dan Hidrokinon,produk kecantikan yang selamat dan berkesan,Produk kecantikan yang  bagus,Produk kecantikan yang diluluskan kmm,Produk kecantikan yang tiada mekuri,Produk kecantikan yang aman,

Produk Magic Effect

Produk Magic Effect pula berperanan sebagai alas dalam solekan.Fungsinya untuk member make-up tahan lama pada wajah.Bagi wanita yang inginkan kesempurnaan dalam kecantikan wajib memiliki produk tersebut.Puan Farah menjelaskan kepada pihak HBT bahawa produk Magic Effect juga dapat menutup kesan parut dan jerawat seseorang  tidak kira pengguna itu lelaki atau wanita.

Menarik Tentang Magic Effect

Antara yang sangat menarik tentang produk Magic Effect ialah kalau kita nak make up ianya boleh siap dalam seminit dan boleh memberi perubahan ketara pada muka pengguna.Perubahan in dinamakan pemutihan muka secara selamat.Jadi tidak hairan para artis juga menggunakan produk tersebut. Dan lebih membanggakan produk keluaran anak Sarawak ini sudah terjual 1000 set.Harga satu set cuma RM45.Cukup murah serta sangat berbaloi dengan nilai wang kerana boleh digunakan sehingga 2 atau 3 bulan.

Produk untuk menutup kesan parut dan jerawat,produk untuk menghilangkan bekas jerawat,Produk yang tidak mengandungi Merkuri dan Hidrokinon,produk kecantikan yang selamat dan berkesan,Produk kecantikan yang  bagus,Produk kecantikan yang diluluskan kmm,Produk kecantikan yang tiada mekuri,Produk kecantikan yang aman,

Cream Foundation

Ha, ni ada satu lagi produk Organic Skin By IGs yang tak kurang hebat iaitu Cream Foundation.Krim ini sifatnya ringan sehingga gadis remaja yang masih dibangku sekolah boleh menggunakannya.Ia tidak merosakkan kulit biarpun pengguna tidak menggunakan lagi produk kecantikan Cream Foundation.

Testimonial Pengguna

Mungkin ada yang nak tahu testimonial pengguna kan ? Ok berikut adalah testimonial sebenarnya yang pihak kami HBT perolehi dari Puan Farah secara ekslusif.Perhatikan keberkesan produk tersebut yang boleh mengubah imej dan penampilan seorang wanita sesuai dengan tagline Organic Skin By Igs iaitu CERAH,SIHAT dan BERSERI.

organic-6_thumb Produk untuk menutup kesan parut dan jerawat,produk untuk menghilangkan bekas jerawat,Produk yang tidak mengandungi Merkuri dan Hidrokinon,produk kecantikan yang selamat dan berkesan,Produk kecantikan yang  bagus,Produk kecantikan yang diluluskan kmm,Produk kecantikan yang tiada mekuri,Produk kecantikan yang aman, Produk untuk menutup kesan parut dan jerawat,produk untuk menghilangkan bekas jerawat,Produk yang tidak mengandungi Merkuri dan Hidrokinon,produk kecantikan yang selamat dan berkesan,Produk kecantikan yang  bagus,Produk kecantikan yang diluluskan kmm,Produk kecantikan yang tiada mekuri,Produk kecantikan yang aman, Produk untuk menutup kesan parut dan jerawat,produk untuk menghilangkan bekas jerawat,Produk yang tidak mengandungi Merkuri dan Hidrokinon,produk kecantikan yang selamat dan berkesan,Produk kecantikan yang  bagus,Produk kecantikan yang diluluskan kmm,Produk kecantikan yang tiada mekuri,Produk kecantikan yang aman, Produk untuk menutup kesan parut dan jerawat,produk untuk menghilangkan bekas jerawat,Produk yang tidak mengandungi Merkuri dan Hidrokinon,produk kecantikan yang selamat dan berkesan,Produk kecantikan yang  bagus,Produk kecantikan yang diluluskan kmm,Produk kecantikan yang tiada mekuri,Produk kecantikan yang aman,

Persaingan

Memandangkan perniagaan produk kesihatan dan kecantikan mendapat banyak persaingan terutama produk dari Semenanjung Malaysia maka strategi pemasaran mesti dilakukan sebijak yang boleh Puan Farah Ein memaklumkan kami di HBT bahawa beliau suka pergi ke pelbagai event atau pameran produk kecantikan oleh pihak terbabit untuk memperkenalkan jenamanya produk keluaran syarikatnya

Malah wanita hebat ini turut membuat promosi dalam media sosial seperti Facebook dan Instagram.Perancangan masa hadapan untuk menggunakan sistem Adword dari Google.

Tambah Ilmu Dalam Bisnes

Puan Farah juga memberitahu Salah satu cara beliau menambah ilmu bisnes adalah dengan menghadiri kursus dan seminar yang biasanya percuma di Sarawak.Talk, kursus tersebut biasanya akan ada perkongsian ilmu oleh mereka yang sudah berjaya dalam perniagaan , dan hasil dari menghadiri kursus dan seminar itu membolehkan beliau mendapat ilmu untuk terus bersemangat menjalankan perniagaan Organic Skin By IGs.

Apa Impian Dan Perancangan Masa Depan ?

Puan Farah Ein memberitahu rancangan impian  dan masa hadapan adalah untuk melihat jenama produk kecantikan keluaran anak Sarawak dikenali ke seluruh dunia.kami di HBT mendoakan impian beliau dimakhbulkan agar beliau menjadi wanita Sarawak yang menjadi jutawan dalam produk kecantikan sebagaimana Datuk Vida Qu Puteh dan Datuk Alif Terlajak laris.

Sebelum mengakhiri sesi temurahmah bersama kami,Puan Farah Ein ada berpesan kepada anak-anak muda jangan leka dengan dunia dan fikir tentang masa depan.

Anda Berminat Nak Jadi Agen ? Puan Farah Boleh Membantu

Ada sesiapa pembaca blog ini yang berminat dengan produk Organic Skin By IGs  dan ingin menjadi agen ?  kerana dengan cara ini Puan Farah boleh membantu mereka yang ingin menjana pendapatan tambahan mahupun utama.Kata Puan Farah lagi tanamkan niat berbisnes untuk berjaya dan menjadi kaya adalah satu bonus

Berminat ? Para pembaca boleh hubungi pengasas sendiri iaitu Puan Farah Ein atau ke alamat stokis yang dinyatakan dibawah :

Produk untuk menutup kesan parut dan jerawat,produk untuk menghilangkan bekas jerawat,Produk yang tidak mengandungi Merkuri dan Hidrokinon,produk kecantikan yang selamat dan berkesan,Produk kecantikan yang  bagus,Produk kecantikan yang diluluskan kmm,Produk kecantikan yang tiada mekuri,Produk kecantikan yang aman,

Alamat Stokis HQ  :

NF INGLOWING ENTERPRISE
NO 10 TAMAN MEI LEE JALAN STAKAN KOTA SENTOSA 93250 KUCHING SARAWAK
HQ NO : 082626181
0138249924

Stokist dan agent rasmi :

BORNEO(SABAH SARAWAK)

SITI NAZIRA (SAMARAHAN)
0178966390

NUR AZMAHANI (KUCHING)
0138102305

SHABURAZIZAH (KUCHING)
0109774721

ZYLA ROZILA (MIRI & BRUNEI )
01125028365

FATIMAH MAT (SAMARAHAN)
0172223258

CAHAYA SUBUH (KUCHING)
0165724227

DAYANG (SAMARAHAN)
01116098716

HASINAH ABDULLAH ( KUCHING )
0149993817

MADZ AWADAH (KUCHING & BAU )
0135733825

FIEYZAH WAN (KUCHING)
01125012561

SEMENANJUNG :

KIELA (0174934779) KEDAH / PERAK

HANIE (0128687561) TERENGGANU / KEDAH

SHAZLEEN (0138826928)  KUALA LUMPUR

p/s : Berminat untuk mendapat review produk boleh hubungi kami di emailheroborneoteam@gmail atau like Fanpage Hero Borneo Team.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge