Kenapa Besi Berkarat

Assallamualaikum…. Kenapa besi berkarat ? besi memang mudah berkarat seperti mana usia kita dari muda hingga ke tua, kita akan melalui pengaratan usia seperti mana besi Namun besi yang berkarat boleh dikitar semula menjadi besi yang baru, kita manusia tidak seperti besi yang boleh dikitar semula kita manusia tidak boleh dikitar …

Ringkas jer, Ulasan Saya | 2,945 views

Nak beli 4G lte wifi modem

Assallamualaikum… 4G lte wifi modem, itulah apa yang aku impikan nak beli benda ni dekat stall maxis dekat summer mall tadi, tapi aku kena fikir pulak balik ni awal bulan ni, kalau ada kecemasan ke apa yang berlaku pada aku susah.. Sebab 4G lte wifi modem. ni bukan berharga RM …

Diri aku, Ringkas jer | 622 views

pernahkah kau merasakan cinta ?

Assallamulaikum…. Pernahkah kau merasakan cinta ? mustahil tidak pernah merasakan cinta ? mungkin anda tidak normal jika anda tidak pernah merasakan cinta Wujud mencinta dan dicintai , membezakan antara cinta dan nafsu juga penting cinta ini tidak mengenal paras rupa tetapi nafsu amat menitik beratkan rupa. cinta mementingkan keselesaan antara …

Ringkas jer | 1,640 views

Ambik cuti ni ,apa plan aku ?

Eh eh, cuti ishak hasimi approve lah,so plan cuti ni nak gi mana ? tu pun aku ambik cuti 3 hari bermula isnin ni, 3 hari je tak banyak tau… Sepatutnya mula cuti 5 hb isnin ni aku pergi outdoor shooting untuk kawan aku zana khawin,tapi last last dia cakap …

Diri aku, Ringkas jer | 2,024 views

Tak tahu malu…

Assallamualaikum….. Perempuan yang tak tahu malu, isu kecil diperbesarkan lepas tu kata orang racist lah apalah, tak payahlah pakat nak perbesarkan isu kecil… Isu yang tidak racis, ko raciskan alahai, ko guna status facebook ko untuk meracis ? Malu lah wei, ko bukan main cakap orang racis padahal ko lagi …

Ringkas jer | 1,507 views

Siapa yang pernah makan atau termakan ĺalat ?

Assallamualaikum… Termakan lalat ? siapa yang pernah makan atau termakan ? Yang dalam gambar kat atas tu aku tak pasti itu lalat spesis apa, tapi kita orang kat sarawak ni gelar lalat macam ni DANGO kalau tak siĺap aku lah Kalau korang tak pernah termakan lalat, mesti korang pernah termakan telur …

photograpi, Ringkas jer | 1,515 views