Benarkah orang melayu pemalas ?

Benarkah dakwaan orang melayu pemalas ? Adakah ianya sekadar mitos atau memang benar ianya berlaku ? Assallamualaikum… Orang melayu pemalas  ,satu ungkapan yang sungguh kurang ajar ya memang kurang ajar sebab ianya diungkapkan oleh bangsa melayu sendiri, bukan bangsa lain.. Kenapa ? Penularan wabak orang melayu pemalas telah berlaku ratusan …

Pandangan saya, Ulasan Saya | 1,748 views

Kenapa rakyat malaysia suka kerja di singapura ?

Kenapa rakyat malaysia suka kerja di singapura sedangkan kerja disana lebih kurang jer sama dengan kerja di dalam malaysia sendiri Assallamualaikum…. Bila kita lihat cabaran zahid hamidi buat belia di negara ini adakah belia di negara ini sanggup ceburi bidang yang selama ini diceburi oleh warga asing seperti cuci longkang,kutip buah,bina …

Pandangan saya, Ulasan Saya | 4,112 views

Adakah tetek ibu muda boleh ditayang di laman sosial ?

Assallamualaikum….. Isu ibu muda yang sengaja tayang tetek dengan memuat naik gambar “BreastFeeding” bersama bayi di laman sosial baru-baru ini mencetuskan kontroversi, lebih-lebih lagi apabila page keyboard warrior amran fans menghangatkan lagi isu ini Amran fans turut dikecam oleh segolongan ibu muda sehinggakan page yang mempunyai 1 juta liker itu ditutup …

Pandangan saya, Ulasan Saya | 2,636 views

Pengalaman sebenar aku bersama onexox

Assallamualaikum …. Pengalaman sebenar aku bersama onexox, ya pertama aku beli sim kad onexox adalah pada awal tahun ini dengan order melalui blogger khairul anarm jauh tu wei ! Sim kad onexox tersebut dipos kepada aku oleh blogger khairul anarm dari johor ke serawak. adalah ambik masa dalam 3 hari …

Diri aku, Ulasan Saya | 949 views

Alvin tan hina islam, Korang buat ?

  Assallamualikum .. Alvin tan hina islam, Korang buat ? | Ya baru ni viral dah pasal komik menghina islam yang alvin tan buat dan upload di facebook, yang aku sedih sangat kenapa korang sokong mamat setan tu ?   Mesti korang cakap, eh ishak bila masa pulak kami sokong Alvin tan …

Pandangan saya, Ulasan Saya | 1,570 views