SINOPSIS DRAMA HATI PEREMPUAN (Slot Akasia TV3)

Assallamualikum…

Maaf kerana maasalah hosting,semua data saya hilang,dan kepada yang mencari info drama hati perempuan yang terjumpa error 404 ,ini yang saya kongsikan buat anda..

Hati Perempuan novel

JUDUL : HATI PEREMPUAN
EPISOD : 28 episod
TARIKH : 30 Mac 2015 (Isnin-Khamis, 6.55 petang)
SIARAN : Slot Akasia TV3
PENGARAH : Kas Roshan
SKRIP : Nieza Nahar
NOVELIS : Nur Ain Al-Abbas
TERBITAN : Creative Skill Solution
PELAKON : Syarul Ridzwan, Mia Ahmad, Hafreez Adam, Hafeez Mikail, Nadzmi Adhwa, Bella Nazari, Zuhairie Ibrahim, Noniswara, Mustaqem Bahadhon, Azlan Azman, Beego, Niena Baharun, Azhar Sulaiman, Lia Asmizz, Hazwan Halim, Kuna Muzani, Ryiena Ismail, Khatijah Tan, Aidil Aziz, Hanafi Rahman

Hati Perempuan 001

WATAK PELAKON
Syarul Ridzwan sebagai Tengku Zaril
Mia Ahmad sebagai Yuhanis
Hafreez Adam sebagai Daniel Idrus
Hafeez Mikail sebagai Tengku Zarul
Nadzmi Adhwa sebagai Tengku Zaqif
Bella Nazari sebagai Tengku Amalin
Zuhairie Ibrahim sebagai Tengku Hazimi
Noniswara sebagai Tengku Durahtul
Mustaqem Bahadhon sebagai Syed Ammar
Azlan Azman sebagai Nazim
Beego sebagai Umar
Niena Baharun sebagai Maisara
Azhar Sulaiman sebagai Tuan Izuddin
Lia Asmizza sebagai Edrina
Hazwan Halim sebagai Jefry
Kuna Muzani sebagai Safiah
Ryiena Ismail sebagai Umairah
Khatijah Tan sebagai Puan Sri Khadijah
Aidil Aziz sebagai Nizam
Hanafi Rahman sebagai Yazid

LAGU TEMA / OST HATI PEREMPUAN
Lagu : Sampai Mati
Penyanyi : Hazama
Link : https://youtu.be/ZV4N6ktWwP0

Lagu : Takkan Pudar
Penyanyi : Ernie Zakri
Link : https://youtu.be/ynztvMJUlVI

Lagu : Bunga Dhia
Penyanyi : Aiman Sidek
Link : https://youtu.be/JAKCyIHSCV4

Lagu : Sakitnya Tuh Disini
Penyanyi : Tustel
Link : https://youtu.be/SsTgylDmfhI

Promo video

SINOPSIS DRAMA HATI PEREMPUAN

“Memahami Hatimu Lebih Sukar Daripada Memilikimu”

Drama ini berkisarkan mengenai Yuhanis (Mia Ahmad), seorang gadis tegas dan berdikari bekerja sebagai seorang arkitek di syarikat Izzudin & Co. Manakala, Tengku Zaril (Syarul Ridzwan), jejaka kacak yang juga CEO Paradigma Holding, mempunyai rangkaian perniagaan seluruh dunia. Ketampanan dan kekayaan Tengku Zaril sering menjadi kegilaan gadis-gadis tetapi tidak pada Yuhani. Bagi Yuhanis, Tengku Zaril ialah lelaki kaya yang sinis dan menjengkelkan.

Tetapi entah mengapa Tengku Zaril tiba-tiba melamar Yuhanis sedangkan sering sahaja mereka berselisihan faham sewaktu berurusan. Idea gila Tengku Zaril ditolak kerana Yuhanis masih lagi memendam luka yang masih lagi berdarah di hati setelah ditinggalkan Daniel Idrus (Hafreez Adam). Namun Tengku Zaril tidak putus asa dan cuba memenangi hati Yuhanis dengan alasan mereka saling memerlukan.

Tengku Zaril mula berubah sikap kerana baginya tiada perempuan lain yang boleh dijadikan isterinya melainkan Yuhanis. Kedatangan rombongan keluarga Tengku Zaril untuk meminang mengejutkan Yuhanis lebih-lebih lagi apabila ibunya turut memerima pinangan keluarga Tengku Zaril. Yuhanis kini terperangkap dengan soal hati bukan sahaja pada Tengku Zaril malah juga pada rakan sekerjanya Nizam (Aidil Aziz) dan Daniel, bekas kekasihnya.

Bakal bersatukah dua jiwa ini jika Tengku Zaril, hatinya masih kosong dengan erti cinta sebenar manakala Yuhanis masih berpaut pada cinta yang lama?

SINOPSIS NOVEL HATI PEREMPUAN

Pengalaman lalu mengajar Yuhanis tentang erti perbezaan taraf hidup. Akhirnya Yuhanis menjadi seorang wanita yang terlalu berhati-hati dan mementingkan rasional berbanding emosi. Kerana sikapnya itu, dia terlepas pandang terdapat insan yang menyayanginya dalam diam. Namun, pemberian kotak kecil berbalut rapi dengan ikatan reben berwarna keemasan tanpa nama penerima amat mengejutkan Yuhanis. Bertambah tidak percaya apabila kata-kata lamaran disertakan sebentuk cincin yang ada di dalam kotak kecil tersebut datang daripada sang pria terhangat di pasaran. Mampukah cinta yang harus memiliki itu dapat dirasai oleh Yuhanis dan Tengku Zaril? Atau mungkin Yunanis masih ada kesangsian cinta Tengku Zaril terhadap dirinya?Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge