ADA APA DENGAN DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH (TV3)

Lagi lagi Drama adaptasi Novel, tak bosan ker ? bagi pihak kami ishakhasimi.com ,adalah tidak bosan kalau drama tersebut tidak terlalu banyak konflik hingga memeningkan kepala dan muntah pulak depan tv nanti

Novel-tuan-rumah-pembantu-rumah,SINOPSIS DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH, DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH,GAMBAR PELAKON DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH,WATAK DALAM DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH,NAD ZAINAL DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH,NAD ZAINAL BERTUDUNG,NAD ZAINAL BOGEL,CERITA DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH,DOWNLOAD DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH, DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH FULL EPISOD, DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH BAHAGIAN,1,2,3,4,5,6,7

Ok Drama Tuan Rumah Pembantu Rumah adalah hasil karya Orkid Edyliyne. dan terbitan JS Pictures Sdn Bhd milik pasangan pasangan pelakon terkenal iaitu Sheila Rusly dan Azman Yahya (Jinggo) tampil sebagai penerbit dan pengarah drama ini. Untuk pengetahuan anda drama ini adalah drama bergenre komedi yang menggandingkan pelakon Zoey Rahman dan Nad Zainal sebagai pelakon utama.

Untuk makluman anda sekali lagi, Drama Tuan Rumah Pembantu Rumah ini telah bersiaran beberapa hari yang lepas bagi menggantikan Drama suami sebelah rumah  yang telah pun tamat siaranya

Tuan-Rumah-Pembantu-Rumah,SINOPSIS DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH, DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH,GAMBAR PELAKON DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH,WATAK DALAM DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH,NAD ZAINAL DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH,NAD ZAINAL BERTUDUNG,NAD ZAINAL BOGEL,CERITA DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH,DOWNLOAD DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH, DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH FULL EPISOD, DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH BAHAGIAN,1,2,3,4,5,6,7

Ok ada apa dengan  Drama Tuan Rumah Pembantu Rumah  ni ? baca maklumat lanjut yang pihak ishakhasimi.com sediakan kepada anda..

Judul : Tuan Rumah Pembantu Rumah
Genre : Komedi, Romantik
Episod : 24 episod

Siaran : Setiap isnin-khamis
Waktu : 6.00 – 6.30 petang
Saluran : Slot Dramady TV3
Penulis Novel : Orkid Edyliyne
Penulis Skrip : Sofia J.Rhyland
Olahan SKrip : Pn. Hajah Sheila Rusly
Pengarah : Azman Yahya atau Jinggo
Penerbit : Sheila Rusly
Terbitan : JS Pictures Sdn Bhd

Pelakon : Zoey Rahman, Nad Zainal, Hisham Hamid, Ramona Zamzam, Syafiq Kyle, Afzan Rahman, Hilal Azman, Aleza Shadan, Nonny Nadirah , Sofea Shaheera, Emma Akma, Zazky Baginda, Ema Bibi Azman, Manan Sulaiman, Eddie Jufri

Lagu tema OST Tuan Rumah Pembantu Rumah
Judul Lagu : Pesona Cinta
Penyanyi : Afzan Rahman

PELAKON DAN NAMA WATAK

Zoey Rahman sebagai Dr. Emir Jihan
Nad Zainal sebagai Intan Asha Areen
Hisyam Hamid sebagai Taufeeq Badree
Ramona Zamzam sebagai Bellarina Herin
Syafiq Kyle sebagai Lutfi Addif
Sofea Shaheera sebagai Sara
Aleza Shadan sebagai Puan Juria
Hilal Azman sebagai Tuan Fadhiludin

Zoey-Rahman-dan-Nad-Zainal,SINOPSIS DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH, DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH,GAMBAR PELAKON DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH,WATAK DALAM DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH,NAD ZAINAL DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH,NAD ZAINAL BERTUDUNG,NAD ZAINAL BOGEL,CERITA DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH,DOWNLOAD DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH, DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH FULL EPISOD, DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH BAHAGIAN,1,2,3,4,5,6,7

SINOPSIS DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH

Untuk yang belum sempat nak baca sinopsis tentang drama ni,boleh baca sinopsis yang kami sediakan dibawah

Drama Tuan Rumah Pembantu Rumah mengisahkan tentang Intan Asha Areen (Nad Zainal) yang kecewa dengan tunangnya, Taufeeq (Hisyam Hamid) kerana Taufeeq curang bersama wanita lain, Bellarina (Ramona Zam Zam). Kemudian, Areen membuat keputusan untuk membawa diri bagi menenangkan hatinya.

Areen mahu melupakan kisah sedih hidupnya dan mulakan kehidupan yang baru. Lalu, Areen mencari pekerjaan di tempat yang tiada sesiapa mengenalinya. Dengan bantuan Sara (Syahira), Areen berjaya mendapat pekerjaan sebagai pembantu rumah di rumah Puan Juria (Aleza Shadan). Areen memperkenalkan dirinya sebagai Asha dan merahsiakan tentang latar belakang diri serta keluarganya.

Ketika Areen memulakan tugasnya sebagai pembantu rumah, kereta mewah milik anak tuan rumah iaitu Emir (Zoey Rahman) telah melanggar lopak dan menyebabkan Areen kebasahan. Insiden itu menyebabkan Areen tidak menyukai Emir. Tambahan pula, di rumah Emir suka mengarah Areen dengan bertutur dalam bahasa Inggeris. Areen pula sengaja berlakon seolah-olah dia tidak faham bahasa Inggeris. Areen turut menggelarkan Emir sebagai ZE:A celup kerana rupa Emir seperti artis K-pop kumpulan ZE:A.

Hari demi hari, Emir semakin ligat mengacau Areen kerana dia menyangka Areen seorang yang lurus bendul. Ada sahaja rancangan Emir untuk kenakan Areen. Emir tidak tahu bahawa Areen sebenarnya anak orang kaya dan sebelum ini bekerja sebagai ketua chef di hotel milik keluarga Areen.

Lut (Syafiq Kyle) iaitu pemandu peribadi keluarga Emir telah jatuh hati pada Areen sejak kali pertama mereka bertentangan mata. Lut sentiasa mengambil peluang untuk mendekati Areen. Kehadiran Lut turut disenangi oleh Areen. Kemesraan yang terbit di antara mereka berdua membuatkan Emir cemburu. Kemudian, Emir membuat keputusan untuk mengikuti segala pergerakan Lut dan Areen bagi memastikan mereka berdua tidak mempunyai hubungan lebih dari seorang kawan. Pelbagai insiden lucu terjadi apabila Emir berusaha untuk menjarakkan Areen dari Lut.

Ketika Areen membersihkan kawasan stor rumah, dia terjumpa seekor tikus. Areen terus menjerit dan melompat di atas dukungan Emir sehingga mereka berdua bertentangan wajah. Perasaan malu menghimpit mereka berdua. Sejak itu, Areen merasakan ada satu perasaan berbeza timbul dalam dirinya terhadap Emir. Bagi menutup perasaannya, setiap kali bertembung dengan Emir pasti Areen sengaja memulakan pertengkaran.

Sementara itu, Emir hairan apabila mendengar Areen fasih bertutur dalam bahasa Inggeris dan Perancis. Emir mula tertanya siapakah Areen sebenarnya. Dia semakin curiga terhadap Areen apabila melihat Tuan Fadhiludin (Hilal Azman) iaitu ayah Areen memujuk gadis itu agar pulang ke rumah. Lalu, Emir segera menyiasat latar belakang Areen dengan pergi ke hotel milik keluarga Areen. Selepas itu barulah Emir tahu bahawa pembantu rumahnya selama ini merupakan seorang chef dan anak orang berada.

Taufeeq pula kembali untuk mencari Areen selepas terdesak oleh kerana dia bakal kehilangan pekerjaan. Ketika Taufeeq bertemu Areen dia ingin menyentuh pipi Areen. Namun, Emir yang mengekori Areen dalam diam telah menyerang melulu dan menumbuk muka Taufeeq serta mengaku dia adalah kekasih Areen. Areen geram dengan tindakan Emir dan mereka berdua terus bertekak. Tanpa disedari, Emir terlepas cakap yang dia sukakan Areen. Emir turut menggunakan kuasa veto sebagai tuan rumah yang ada padanya untuk memaksa Areen menjadi teman wanitanya. Apakah yang akan terjadi selepas itu?

Nad-Zainal,SINOPSIS DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH, DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH,GAMBAR PELAKON DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH,WATAK DALAM DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH,NAD ZAINAL DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH,NAD ZAINAL BERTUDUNG,NAD ZAINAL BOGEL,CERITA DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH,DOWNLOAD DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH, DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH FULL EPISOD, DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH BAHAGIAN,1,2,3,4,5,6,7

SINOPSIS NOVEL TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH

Mungkin ada diantara anda yang ingin membezakan sinopsis Novel dan Drama kan ? ok yang ni anda boleh baca sinopsis novel nya pulak

“Saya tak ada alasan. Saya tak boleh nak elak. Dah saya rasa macam tu, nak buat macam mana. Awak ingat, hati manusia ni boleh dikawal ke? Ada remote control untuk on, off… Hmm?”

Kata orang, jangan terlampau membenci, nanti akhirnya cinta yang akan diperolehi. Jangan terlampau percaya, nanti merana jiwa.

Sungguh Emir Jihan tidak mengerti, mengapa daripada usikan boleh lahirnya satu rasa yang cukup pelik dalam hatinya. Kenapa sebelum itu, dia tidak pernah rasakan perasaan yang sehebat itu menampar dadanya? Dia jadi bertambah haru jika sehari tidak melihat wajah itu menjadi merah menyala.

TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH,SINOPSIS DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH, DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH,GAMBAR PELAKON DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH,WATAK DALAM DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH,NAD ZAINAL DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH,NAD ZAINAL BERTUDUNG,NAD ZAINAL BOGEL,CERITA DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH,DOWNLOAD DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH, DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH FULL EPISOD, DRAMA TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH BAHAGIAN,1,2,3,4,5,6,7

Intan Asha Areen, entah dari mana datangnya. Identiti gadis itu langsung tidak diketahui. Hanya yang pasti, dia maid baru dalam vila keluarga Emir Jihan. Dia membawa gayanya tersendiri, mampu menarik hati semua penghuni vila.

Ada rasa yang berbeza timbul dalam diri Emir Jihan dan Intan Asha Areen. Tapi, apa? Adakah rasa itu boleh dipanggil cinta? Kedua-duanya bingung untuk merungkaikannya. Apa yang pasti, kedua-duanya dalam usaha untuk mengerti. Namun, mampukan ia dimengertikan dengan munculnya Taufeeq Badree dan Hanni? Juga krisis identiti Indrian Dani yang mencurigakan.

Akan bersatukah rasa yang bermain di hati Emir Jihan dan Intan Asha Areen? Akan mengertikah mereka berdua dengan perasaan masing-masing? Siapa pula Taufeeq Badri dan Hanni? Krisis identiti Indrian Dani akan dirungkaikah? Adakah tuan rumah dan pembantu rumah bisa mengangkat bendera putih dan mengumumkan kedamaian serta menrungkai semua yang terjadi?

Saya dari ishakhasimi.com telah menonton drama ni  setelah ditayangkan di tv3, dan dari pandangan saya drama ini tidak membosankanLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge