Kat Mana Ishak makan lepas berbuka puasa ?

Assallamualaikum… Wel, selamat menjalankan ibadah puasa buat you all, oleh kerana shift rehat kita orang di servay pada bulan puasa memang lain, sebab shift rehat ni khas untuk yang muslim jer so korang teruskan membaca dulu Untuk yang kerja malam ada dua shift iaitu A1 dan A2 , siapa yang …

Diri aku, Makan | 1,047 views

Cara mudah untuk buat sendiri coklat buatan tangan

Assallamualaikum….. Cara buat coklat sendiri, coklat merupakan makanan kegemaran ramai, ya saya sendiri merupakan peminat coklat, ditambah lagi ketika kita menghadapi stress, bila makan coklat kita boleh hilangkan stress untuk seketika Namun harga coklat agak mahal sekarang ditambah lagi dengan nilai matawang malaysia yang merudum membuatkan kita agak berjimat dalam …

Makan | 5,219 views

Apa maksud sebenar nama bacon dan ham ?

Assallamualaikum… Apa maksud sebenar nama bacon dan ham  ? dulu kita sering dengar perkataan ‘hamburger’ sampaikan peniaga melayu yang jual burger tepi jalan akan tulis perkataan ‘hamburger’ pada banner mereka tanpa mereka sedari apa maksud sebenar ‘hamburger’ atau maksud sebenar perkataan ‘ham’ itu sendiri Kita terlalu ikut apa yang kita …

Makan, Ulasan Saya | 22,435 views

Pantang larang ketika membuat tapai nasi di sarawak

Assallamulaikum…. Pantang larang ketika membuat tapai nasi di sarawak, saya tak tahu sama ada pantang larang ini sama dengan pantang larang membuat tapai nasi di semenanjung dan oleh kerana pada kali ini saya ingin berkongsi beberapa pantang larang yang orang sarawak ikuti dalam membuat tapai nasi, so saya kongsi yang …

Makan, Perkongsian | 4,350 views